Cum sa fii mai putin vulnerabil la schimbarile google

Orice actualizare a algoritmurilor motoarelor de cautare sunt ca un soc pentru orice web master, asa cum a fost de pilda actualizarea Panda a Google. Ierarhizarile se dau peste cap iar toate eforturile de redresare sunt sortite esecului. De aceste unde de soc ale actualizarilor nu se poate feri nimeni, cu toate astea, sunt anumite lucruri de care trebuie sa tinem cont si de care trebuie sa ne ocupam in mod imperios pentru a suferi cat mai putin.

Fluctuatiile traficului unui site nu sunt in mod obligatoriu rezultatul unei astfel de actualizari. Oscilatiile traficului pot fi influentate de mai multi factori, de pilda, vacantele de vara sau iarna, sfarsitul de saptamana, diverse sarbatori cand multa lume pleaca de acasa. Fluctuatiile de acest gen nu pot fi controlate de nimeni si nu trebuie sa starneasca ingrijorare.

seooscilatii.jpg

Pentru ca un site sa fie cat mai putin vulnerabil la masurile pe care Google le ia, trebuie sa ne preocupe aspecte precum, Target Keywords, optimizarile cuvintelor cheie lungi, optimizarile pentru cuvintele cheie mai putin competitive, etc.

Cand vrem sa crestem traficul unui site, multi ne gandim ca daca am reusi sa acoperim cat mai multe cuvinte cheie, acest lucru se va intampla. Este posibil ca pentru o vreme sa reusim asta chiar si cu acele cuvinte care nu au legatura cu site-ul, dar in scurta vreme acest lucru se va intoarce impotriva noastra, scazand credibilitatea.

Optimizarea cuvintelor cheie lungi sunt de multe ori ignorate deoarece nu aduc atat de mult trafic precum cele scurte, dar acestea ofera mai multa siguranta in situatia schimbarilor algoritmilor. Totodata, traficul pe cuvintele cheie lungi tinde sa fie mai putin fluctuant din cauza ca sunt mai putin utilizate, competitia pe ele fiind mai mica.

publicare.jpg

Cuvintele cheie pentru care competitia e mai mica, tind sa sufere si ele mai putin in urma actualizarilor motoarelor de cautare. Astfel, daca 10 site-uri folosesc un anumit cuvant cel mai rau lucru care se poate intampla, in cazul unei actualizari, este ca vom fi pe locul 10 in clasificarile pentru respectivul cuvant. Insa daca 300 de site-uri folosesc un anumit cuvant, riscam sa ne clasificam pe locul 300. In acest caz optimizarea SEO necesita o atentie amanuntit.

Trebuie sa publicam cat mai des si regulat continut nou pe site. Publicarea rara de continut ne poate ingropa site-ul, iar cuvintele cheie pentru care eram bine clasati in ierarhii nu ne vor mai ajuta. Chiar daca un continut nou are nevoie de timp ca sa urce in ierarhie aduce totusi trafic, ceea ce nu este deloc rau. Decat deloc, ar trebui sa publicam cate un material nou macar o data pe saptamana sau chiar o data pe luna.

Nu faceti schimb de link-uri cu orice site. Site-urile “rele” sau irelevante ne pot face mai mult rau decat bine. Puteti, de asemeni, sa verificati cine are link-ul vostru in site iar daca depistati un site care nu va convine, luati legatura cu web master-ul ca sa va scoata de pe acea pagina.

Promovati-va site-ul in retelele de socializare, astfel traficul nu va fi aservit motoarelor de cautare. Site-uri precum Facebook, Twitter (stiu, in Romania este mai putin utilizat), Tumblr, chiar si Reddit, etc., sunt gratuite si pot aduce foarte mult trafic, in cazul in care postarile devin populare.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Cateva cuvinte despre optimizare SEO on site si SEO off site

Termenul de SEO mai poate fi definit astfel: “Un cumul de actiuni care vizeaza pozitionarea unui site in clasamentul rezultatelor obtinute cu ajutorul motoarelor de cautare , in special Google”. Referitor la tehnicile SEO se poate spune... Continue →